Barion Pixel

Tánctábor

Somogydöröcske 2023. július 2 – 9.  

16. nyári táborunk a szokásos helyen!

2023. július 2 – 9. között kerül megrendezésre Somogydöröcskén a Smaragdcipő Ír Tánc Tábor, immár 16. alkalommal.

A Somogyi Fészer Diákfalu és Képzőközpont 2008 óta ad otthont nyári ír tánc táborainknak. A táborba sok szeretettel várjuk minden régi és új ismerősünket és diákunkat, tánciskolától és táncszövetségtől függetlenül!

Ezen az oldalon részletes információkat találsz a táborról, a programokról és a részvételi díjakról, valamint be tudod küldeni a jelentkezési lapodat is. További információkért írj nekünk, vagy nézd meg a tábor Facebook-eseményét!

„An áit a bhfuil do chroí is ann a thabharfas do chosa thú.”   

„Your feet will bring you to where your heart is.”

Itt még a 2022. éves tábor adatait látod, kis türelmet kérünk a 2023. évi részletekhez 🙂

Részvételi díjak, határidők

A tábor díja, amely magában foglalja a szállást, a napi háromszori étkezést a vasárnapi vacsorától a következő vasárnapi ebédig, és a táncórák díját: 60.000 Ft.

Ezen felüli, nem kötelező díjak: a tábor díja nem tartalmazza a tábori póló árát (kb. 4000 Ft), valamint az igali strandbelépő árát (a belépő ára 2021-ben: 20 év alattiaknak 1900 Ft, 20 év fölött 2600 Ft).

Jelentkezni egy Google űrlap kitöltésével tudsz, amelyet ide kattintva találsz meg. Kitöltési határidő: április 30.

Az  első részlet (20.000 Ft) befizetésének határideje: 2022. április 30.

A második részlet (20.000 Ft) befizetési határideje: 2022. május 31.

A harmadik részlet (20.000 Ft) befizetési határideje: 2022. június 25.

Fizetési lehetőségek:

  • bankkártyával a honlap webshopjában
  • átutalással a következő számlára: Smaragdcipő Alapítvány, számlaszám: Magnet Bank 16200216-17056711

  • készpénzben a Jurányi utcában a táncórák előtt / után

Ha van rá igény, Budapestről a Jurányi utcából indulva közvetlen buszos utazást fogunk szervezni. Az utazási költség egy útra kb. 5000 Ft, az oda-vissza útra 10.000 Ft (ez egyelőre tervezett díj, az érdeklődők számától függ).

Ha érdekel a közös buszos utazás, jelezd a Jelentkezési lapon!

Program

Előzetes programterv:

Érkezés és a szálláshelyek elfoglalása június 26-án délután 15h-ig, 15:00-kor tábornyitó gyűlés, utána kerül sor az első táncórára. Hazautazás július 3-án délután.

A szerdai pihenőnap kivételével – amikor az igali gyógyfürdőben fogjuk áztatni megfáradt lábainkat – minden nap délelőtt 120 perces ír sztepp tánctechnika órák lesznek, a szinteknek megfelelően különböző csoportokban a tábor megfelelő hangtechnikával és padlóval, balettszőnyeggel ellátott tánctermeiben.

Délután további 3*60 percben a hagyományos light és heavy ír sztepp táncokon kívül más táncfajtákat és tánctechnikai gyakorlatokat is fogunk tanítani. Este közösségi programok lesznek, pl. táncház, filmvetítések, tábortűz, játékok, vetélkedők és ami csak eszünkbe jut.

Somogydöröcske

Somogyi Fészer

A tábor a Somogyi Dombság szívében, Koppány-völgye kistérségében, Somogydöröcskén található. A „Somogyi Fészer” a hagyományokat megőrző stílusban épült, 2001-től működik.

Elhelyezés: összkomfortos kőházakban, azaz négy „alvóházunkban” egyszerre 180 fő részére. A földszinti szobák 4 férőhelyesek, saját fürdőszobával rendelkeznek. Az emeleti hálószobák 6 és 8 személyesek, 16 főre esően központi mosdókkal és zuhanyzókkal felszereltek. A közösségi helységeink: a társalgó, mely 90 négyzetméter, valamint négy (2db 50 és 2 db 70 négyzetméteres) foglalkoztatónk. Különálló épületben található a HACCP rendszer szerint minősített főzőkonyhánk. Ugyanitt kapott helyet a tábor teljes létszámát befogadni képes étterem, mely könnyen és gyorsan alakítható át színházteremmé vagy mozivá.

Mintafarm: a tábor saját területén belül, de elkülönítetten álló épületegyüttes, állandó lakóinknak ad otthont: hátas- és nehézlovak, csikóik, pónik, csacsik, mangalica és húsdisznók, baromfik, nyulak, kutyák, macskák. A tábor teljes területe 5 hektár. Épületekkel, építményekkel és növényzettel osztott, lehetővé téve a kiscsoportos foglalkozást a szabadban is. Sportpályákkal (röplabda, füves kispályás foci, petanque, lengőteke, erdei akadálypálya) kijelölt tűzrakó helyekkel, homokozókkal, játszóterekkel, pihenőhelyekkel, saját parkolóval, és mintegy kéthektárnyi saját erdővel rendelkezünk.”

Somogyi Fészer – 7284 Somogydöröcske, Nyugati utca 166 – 168.

Honlap

Oldalunkon cookie-kat használunk

Kérlek jelezd, hogy elfogadod-e az oldalunkon lévő nyomkövető cookie-k használatát! El is utasíthatod, és persze ebben az esetben is megnézheted az oldalt anélkül, hogy harmadik fél részére kerüljenek küldésre adatok (bár ebben az esetben nem biztos, hogy minden megfelelően fog működni).