Barion Pixel

Tánctábor

Somogydöröcske 2024. augusztus 11-16.  

17. nyári táborunk a szokásos helyen!

2024. augusztus 11-16. között kerül megrendezésre Somogydöröcskén a Smaragdcipő Ír Tánc Tábor, immár 17. alkalommal.

A Somogyi Fészer Diákfalu és Képzőközpont 2008 óta ad otthont nyári ír tánc táborainknak. A táborba sok szeretettel várjuk minden régi és új ismerősünket és diákunkat, tánciskolától és táncszövetségtől függetlenül!

Ezen az oldalon részletes információkat találsz a táborról, a programokról és a részvételi díjakról, valamint be tudod küldeni a jelentkezési lapodat is. További információkért írj nekünk, vagy nézd meg a tábor Facebook-eseményét!

„An áit a bhfuil do chroí is ann a thabharfas do chosa thú.”   

„Your feet will bring you to where your heart is.”

Részvételi díjak, határidők

A tábor díja, amely magában foglalja a szállást, a napi háromszori étkezést a vasárnapi vacsorától a pénteki ebédig, és a táncórák díját:

Early birdie ár: április 30. éjfélig beküldött jelentkezési lap és első részlet befizetése esetén 85.000 Ft.

Normál ár: április 30-a után leadott jelentkezési lap és első részlet fizetés esetén 90.000 Ft.

Ezen felüli, nem kötelező díjak: a tábor díja nem tartalmazza a tábori póló árát, valamint az igali strandbelépő árát (a belépő ára, 2023-as adat : 20 év alattiaknak 2600 Ft, 20 év fölött 3500 Ft).

Jelentkezni egy Google űrlap kitöltésével tudsz, amelyet ide kattintva találsz meg. Kitöltési határidő: április 30., az ezután leadott igényeket a szabad helyek függvényében tudjuk biztosítani.

A tábor díját befizetheted egy összegben, vagy 4 részletben.

Április 30-ig leadott jelentkezés esetén a részletfizetések így alakulnak:

Jelentkezéskor fizetendő első részlet: április 30-ig 25.000 Ft, május 1-től az első részlet 30.000 Ft. 

A második részlet (20.000 Ft) befizetési határideje: május 31

A harmadik részlet (20.000 Ft) befizetési határideje: június 30.

A negyedik részlet (20.000 Ft) befizetési határideje: július 31.

Fizetési lehetőségek:

  • bankkártyával a honlap webshopjában
  • átutalással a következő számlára: Smaragdcipő Alapítvány, számlaszám: Magnet Bank 16200216-17056711

  • készpénzben a Jurányi utcában a táncórák előtt / után

Program

Előzetes programterv:

Érkezés és a szálláshelyek elfoglalása augusztus 11-én vasárnap délután 15h-ig, 15:00-kor tábornyitó gyűlés, utána kerül sor az első táncórára. Hazautazás augusztus 16-án pénteken ebéd után.

A szerdai pihenőnap kivételével – amikor az igali gyógyfürdőben fogjuk áztatni megfáradt lábainkat – minden nap délelőtt 120 perces ír sztepp tánctechnika órák lesznek, a szinteknek megfelelően különböző csoportokban a tábor megfelelő hangtechnikával és padlóval, balettszőnyeggel ellátott tánctermeiben.

Délután további 3*60 percben a hagyományos light és heavy ír sztepp táncokon kívül más táncfajtákat és tánctechnikai gyakorlatokat is fogunk tanítani. Este közösségi programok lesznek, pl. táncház, filmvetítések, tábortűz, játékok, vetélkedők és ami csak eszünkbe jut.

Somogydöröcske

Somogyi Fészer

A tábor a Somogyi Dombság szívében, Koppány-völgye kistérségében, Somogydöröcskén található. A „Somogyi Fészer” a hagyományokat megőrző stílusban épült, 2001-től működik.

Elhelyezés: összkomfortos kőházakban, azaz négy „alvóházunkban” egyszerre 180 fő részére. A földszinti szobák 4 férőhelyesek, saját fürdőszobával rendelkeznek. Az emeleti hálószobák 6 és 8 személyesek, 16 főre esően központi mosdókkal és zuhanyzókkal felszereltek. A közösségi helységeink: a társalgó, mely 90 négyzetméter, valamint négy (2db 50 és 2 db 70 négyzetméteres) foglalkoztatónk. Különálló épületben található a HACCP rendszer szerint minősített főzőkonyhánk. Ugyanitt kapott helyet a tábor teljes létszámát befogadni képes étterem, mely könnyen és gyorsan alakítható át színházteremmé vagy mozivá.

Mintafarm: a tábor saját területén belül, de elkülönítetten álló épületegyüttes, állandó lakóinknak ad otthont: hátas- és nehézlovak, csikóik, pónik, csacsik, mangalica és húsdisznók, baromfik, nyulak, kutyák, macskák. A tábor teljes területe 5 hektár. Épületekkel, építményekkel és növényzettel osztott, lehetővé téve a kiscsoportos foglalkozást a szabadban is. Sportpályákkal (röplabda, füves kispályás foci, petanque, lengőteke, erdei akadálypálya) kijelölt tűzrakó helyekkel, homokozókkal, játszóterekkel, pihenőhelyekkel, saját parkolóval, és mintegy kéthektárnyi saját erdővel rendelkezünk.”

Somogyi Fészer – 7284 Somogydöröcske, Nyugati utca 166 – 168.

Honlap